1. Haberler
  2. Sendika Haberleri
  3. Sağlık Sen Başkanı Doğan’dan Yenilikçi Görev Tanımları Hakkında Özel Açıklamalar

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan Hemşirelik mesleğinin kritik öneme sahip olduğunu,  palyatif düzenlemelerle ikame edilecek bir konumda olmadığını açıkladı.

featured

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı’ndan Yeni Düzenlemeler Açıklaması

İstanbul Pendik‘te düzenlenen bir etkinlikte konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile ATT, paramedik çalışanların diğer sağlık alanlarında da görev alabilmeleri için yasal düzenlemelerin yapılacağını duyurdu. Bakan Koca, “Pendik’teki buluşmamızda gündeme getirdik ve şimdi müjdeyi veriyorum: Anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile ATT, paramedik çalışan arkadaşlarımızın diğer sağlık alanlarında da hizmet verebilmeleri için gereken adımları atıyoruz. Bu düzenlemenin kısa süre içinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hemşirelik Mesleğinin Önemi ve Geleceği

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, hemşireliğin hayati bir meslek olduğunu ve geçici çözümlerle yerinin doldurulamayacağını vurguladı. Doğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Hemşirelik mesleğinin önemi ve vazgeçilmezliği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu alanda yapılacak düzenlemelerin, ilgili tüm tarafların katılımıyla ve geniş çaplı istişareler sonucunda hayata geçirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, alınan kararlar çalışma barışını olumsuz etkileyebilir” dedi. Ayrıca, sağlık sektöründeki diğer profesyonellerin de görev tanımlarının gözden geçirilmesi ve eğitimlerine uygun alanlarda istihdam edilmeleri gerektiğini belirtti.

kahkaha
Kahkaha
be_enmi_
Beğenmiş
_zg_n
Üzgün
sinirli
Sinirli
_a_rm_
Şaşırmış
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sağlıkçılar.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin